Ledverlichting: terug verdiend op 2 jaar 

Wellicht is er niemand onder onze lezers die nog niet gehoord heeft van ledverlichting. Maar weten ze daarom ook wat de voordelen zijn van deze nieuwe vorm van licht brengen in de duisternis? Hét grote voordeel van ledverlichting is uiteraard de vermindering van energiekosten en de lange levensduur. Ledverlichting is dus een investering die 100% zeker garandeert. In deze onzekere financiële tijden met een kwakkelende beurs en een welhaast negatieve rente, is dit een optie die zeker te overwegen valt. Temeer daar je voor het installeren van ledverlichting nog steeds kan rekenen op subsidies van de overheid. Voor het vernieuwen van uw lichtinstallatie kan dat bedrag oplopen tot 15.000 euro.

Maar ledverlichting is ook op andere vlakken interessant. Zeker in kantoren is het aan te bevelen omdat ledlicht volkomen stabiel is, daar waar tl-buizen bijna onzichtbaar flikkeren en zodoende de ogen van uw medewerkers sneller vermoeien. Bovendien zijn de moderne ledlampen of ledvlakken dimbaar. Je kan de lichtintensiteit en zelfs de kleuren regelen als je ledlampen van het type RGBW neemt. Op die manier kan je bepaalde sferen oproepen op bepaalde plaatsen in je kantoor, woning, feestzaal enzovoort.

Moet je nu zomaar klakkeloos alle lampen door leds gaan vervangen? Nee, laat ons eerst een berekening maken of het zin heeft en hoeveel u kan besparen en ontvangen aan subsidies. Voor sommige panden zal het misschien géén zin hebben, andere bedrijven kunnen hun volledige installatie terugverdienen op twee jaar tijd.

Wil u dat we uw bedrijf eens doorlichten op vlak van verlichting? Geef een seintje op info@sce-bvba.be of belk ons op 011 36 20 20.